Start a conversation

Stari posibile pentru platile prin card

Noua/Initiata – tranzactia a fost initiata, dar clientul nu a completat datele cardului, urmate de apasarea butonului Plateste. Nu s-a realizat o procesare efectiva, avem de-a face doar cu o intentie de plata nedusa la bun sfarsit.

Deschisa – tranzactia a fost efectuata, banii sunt rezervati pe card. Se asteapta finalizarea tranzactiei/capturarea banilor din partea comerciantului.

Confirmata – tranzactia a fost efectuata, banii au fost transferati de pe card si intra in procesul de decontare. Comerciantul a livrat produsul/serviciul.

Platita – tranzactia a fost efectuata, banii au fost transferati de pe card, dar nu s-a putut finaliza comunicarea la nivelul comerciantului. Este o problema tehnica ce trebuie rezolvata de catre departamentul de programare al comerciantului impreuna cu suportul tehnic al NETOPIA Payments (ATENTIE! Pentru metoda link2pay nu este vorba de o problema tehnica, in acest caz starea corecta a tranzactiei este Platita).

Anulata – tranzactia a fost finalizata prin ridicarea blocarii sumei. Nu are loc decontarea sumei catre comerciant, suma va fi disponibila pe cardul clientului in functie de termenul stabilit de emitentul cardului.

Respinsa – tranzactia a fost respinsa de banca emitenta a cardului. In unele cazuri motivul este afisat in detaliile comenzii, in alte cazuri banca nu furnizeaza informatii cu privire la respingere. Clientul poate si e incurajat sa contacteze emitentul cardului.

In verificare – tranzactia asteapta rezultatul analizei antifrauda. (banii au fost retrasi din contul clientului).

In asteptare  tranzactia asteapta rezultatul analizei antifrauda. (banii sunt doar bolcati pe contul clientului).

Creditata – banii au fost returnati pe cardul cu care clientul a realizat plata, suma va fi disponibila in contul acestuia in functie de termenul stabilit de emitentul cardului.

Frauda – tranzactia a fost identificata ca fiind frauduloasa sau suspecta de frauda.

Eroare – a fost identificata o eroare in comunicarea cu banca emitenta a cardului. Tranzactia nu a putut fi finalizata, banii raman pe cardul clientului.

Expirata – termenul in care plata putea fi realizata a fost depasit iar tranzactia a expirat. Tranzactia nu a fost finalizata, banii raman pe cardul clientului.

Intrerupta/ Intrerupta 3DSecure  tranzactia nu a fost finalizata de catre client. Procesul de autentificare 3D Secure a fost intrerupt.

Chargeback initiat – a fost initiat chargeback si se asteapta furnizarea documentelor privind livrarea produsului/serviciului de catre comerciant

Chargeback in asteptare  se asteapta rezultatul disputei

Chargeback pierdut – in urma finalizarii disputei comerciantul a pierdut, iar banii aferenti tranzactiei sunt retinuti de catre NETOPIA Payments din transferurile viitoare.

 

 

Choose files or drag and drop files
Was this article helpful?
Yes
No

Comments