Start a conversation

Cum identific tranzactiile prin card care au fost decontate?

Exista mai multe posibilitati de identificare a tranzactiilor pentru care mobilPay  face decontarea:


1. Receptia pe e-mail a detalierii:  
Odata cu fiecare decontare Netopia SRL trimite catre  parteneri un e-mail cu subiectul: “Detalii transfer bancar mobilPay” care contine un atasament in format CSV cu raportul detaliat al operatiunilor decontate.


2. Descarcarea din platforma:

Orice transfer facut de catre Netopia SRL are un identificator unic, care va apare in descrierea incasarii pe extrasul de cont (de ex. “Batch ID: 123456”). 

Pentru a descarca detalierea fiecarui transfer, va rugam sa accesati: 

Financiar-> Tranzactii prin card->Detalii transferuri-> Rafineaza fitrarea-> in campul Transfer" introduceti batch-id-ul regasit pe extras, iar in campul Interval selectati "Oricand" -> aplica filtre -> export -> csv-> adresa de email.

In cazul in care doriti sa faceti exportul unui transfer dintr-o anumita zi, verificati data platii (coloana 4 - data platii reprezinta data la care este efectuat transferul) si copiati corespondentul acesteia din coloana 1 (# - corespondentul din aceasta coloana reprezinta codul unic aferent fiecarui transfer) in campul transfer - la rubrica interval selectati oricand-> aplica filtrele-> export -> csv-> adresa de email.
Atentie, filtrarea se face in functie de data tranzactiei (data in care este efectuata plata). "


3. Descarcarea din platforma fara sa se cunoasca Btch ID-ul: 

O alta posibilitate este aceea de a vizualiza ce transferuri s-au facut (daca s-au facut) intr-o anumita zi. Pentru a face asta, filtrezi in sectiunea Financiar -> Tranzactii prin card -> Detalii transferuri dupa campul "Interval" si alegi "Ziua de". Tine cont ca aici ar putea sa apara decalaje, existand posibilitatea ca un transfer efectuat intr-o zi sa apara in contul tau abia in zilele urmatoare si nu in aceeasi zi. De asemenea, exista situatii, ca in cazul zilelor nebancare, cand platforma muta batch-ul de plata in ziua urmatoare, si va face doua transferuri in loc de unul singur in aceeasi zi.




3.  Export fisiere pentru o perioada x

Puteti face exportul tranzactiilor, pentru o perioada pana in 6 luni, selectand : Financiar-> Tranzactii prin card->Detalii transferuri-> Rafineaza fitrarea-> la campul  “interval” selectati perioada  dorita ->  aplica filtre -> export -> csv-> adresa de email. Fisierul rezultat  nu va contine tva-ul aferent comisioanelor si nici comisionul de transfer interbancar.

Aici, filtrarea se face in functie de data tranzactiei, nu de data platii efectuate catre dvs.

Daca la data platii nu este specificat nimic, inseamna ca acele tranzactii nu au fost inca decontate catre dvs.



4.  Cazuri de nereceptionare:

 
Sistemul este configurat ca pentru fiecare decontare confirmata de banca sa fie trimis un email cu desfasuratorul catre adresa setata  la nivelul contului dumneavoastra. E-mailul acesta este trimis din sistem in aceeasi zi (in marea majoritate din cazuri) insa se intampla si situatii in care ajunge in ziua lucratoare urmatoare (depinde si de momentul in care avem confirmarea bancii legata de transfer).

Am constatat in ultima perioada ca sunt cazuri de nereceptionare e-mailuri la adresele care au un domeniu personalizat (altul decat google/ yahoo etc), insa s-a confirmat la putine din cazurile investigate si inca analizam acest aspect in vederea gasirii unei solutii. Colegii de la tehnic ne mai precizeaza si ca motivul de nereceptionare ar putea fi o limitare din serverul adresei beneficiare - de aceea va rog verificati  sa nu aveti vreun filtru antispam setat.

Totodata, daca doriti am putea testa receptia si cu o adresa colectiva pentru ca in felul acesta ar receptiona mai multe adrese fisierul. 

Choose files or drag and drop files
Was this article helpful?
Yes
No

Comments